Live stream


Live stream je dugi niz godina bio dostupan samo velikim produkcijama, tv kućama i medijskim tvrtkama koje su imale ogromne buđete. S vremenom kako tehnologija napreduje je cijela produkcija počela biti više dostupna i ono što je nekad bilo nemoguće izvesti sa manjim buđetom i dobrom idejom se danas komplet promjenilo. Pandemija je zatvorila klubove i razni glazbenici, DJ-i i ostali umjetnici su prihvatili novo normalno i počeli raditi svoje nastupe iz svojih studija, kuhinja,  spavaćih soba i tako otvorili vrata nečem novom tako da se neki izvođač vidi i čuje nije potrebno fizički biti prisutan nego je otvoreno puno većem broju ljudi. To novo normalno je danas uobičajena praksa pogotovo u glazbenoj industiji koja je zbog situacije COVIDa prilično pogođena i trudi se napraviti pomak prema naprijed. 

Uobičajeno je da te streamove na socijalnim mrežama (Facebook, Youtube, Instagram, Mixcloud) prati veliki broj ljudi i gjde za razliku od recimo snimke nekog koncerta ili DJ nastupa postoji velika količina interaktivnosti. Bilo kroz komentare, lajkanje do koraka dalje gdje se može ukomponirati zoom aplikacija gdje gledatelj može pristupiti streamu uz svoje dopuštenje korištenja kamere gdje ga se može ubaciti na ekran u streamu i upravo ta interakcija zbližuje same izvođače i gledatelje – svatko može pogledati aftermovie od par minuta ili samu snimku ali je puno veći osjećaj pripadnosti kad se ima određena doza interakcije.

Naš live stream ima u opciji sve te elemente – od pokretne grafike, ranije snimljenih kadrova dronom i promotivnih kadrova koji bi se trebali ubaciti, interaktivnost u pogledu ubacivanja publike koja prati stream,… i radi se prilično mobilnom setupu koji ne zauzima puno mjesta i gdje ne manjka ideja kako live stream učiniti boljim.


kontaktirajte nas

Made in Ogulin / Croatia // 2020. Powered by c>ya

Ova web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) kako bismo Vam omogućili najbolje iskustvo korištenja. Kliknite na 'Prihvaćam' ako prihvaćate upotrebu kolačića i želite nastaviti koristiti ovu web stranicu.